Do páté sezóny s novým logem. Proč ?

Příběh za logem, které jsme používali první 4 sezóny je ve stručnosti tento: V Praze jsem byl členem (a jsem stále) největšího českého oddílu zimního plavání IPKO Praha. IPKO znamená První plavecký klub otužilců a Praha znamená, že je v Praze :-).

Když jsem se přestěhoval z Prahy do Dobré a začal uvažovat jak to budu mít s otužováním dál, domluvil jsem se s pražským předsedou, kamarádem Tomášem Prokopem na tom, že pokud tu dám dohromady nějakou skupinku, budeme vystupovat jako “pobočka” nebo “druhá noha” pražského oddílu. S tím, že budeme používat logo stejné jako Praha, jen zaměníme Prahu za FM. A, kdo bude chtít závodit, stane se členem IPKO Praha a reprezentovat bude tento klub.

Nikdo nečekal, že z původně dvojčlenné skupinky ve složení Ota Zemek a Martin Tvardek vznikne taková skvělá parta jako jsou Otužilci FM dnes. Ale, šťastnou shodou okolností se to povedlo a nazrál čas, abychom od nyní vystupovali jako místní patrioti, hrdí na své fajné město.

Takže po hodně dlouhém uvažování vytvořili kreativci z místekého grafického a reklamního studia Geparts nové logo. Kdo v něm pozná kontury našeho jezu U Žida a Lysé hory, nemýlí se. Víc lokální snad už ani být nemůže. Velice děkuji za pomoc Jirkovi Janíkovi a Katce Březinové, kteří u samotného vzniku loga byli a podíleli se na jeho konečné podobě.

Po dobu životnosti dosavadních samolepek, čepic, nášivek atd. vedle sebe budou tato dvě loga koexistovat, aby postupem času původní upadlo v zapomnění a nové tu s námi bylo nejmín tak 50 let.