Společné ukončení otužilecké sezony 2020-21

V sobotu jsme, díky mimořádné výjimce, mohli společně slavnostně ukončit úspěšnou sezonu 2020-21. Michalu Ševčíkovi děkuji za fotografie.

Navzdory opatřením vstahujícícm se k boji s Covidem jsme se scházeli s výjimkou posledních týdnů prakticky stále, od začátku října.

Možná že i následkem vládních omezení se pokusilo o otužování mnohem více lidí, než je obvyklé. Do vody jsem šel poprvé s téměř 150 lidmi. Sice drtivá většina těch, kdo se o otužování pokusí, zjistí, že to není sport pro ně, mnozí ale vydželi a tak se nás v sobotu sešlo k plavání 66. Mnozí nedorazili, protože nejsou z okresu Frýdek-Místek, mrzí mě to, ale nedá se s tím nic dělat, tato výjimka nám udělena nebyla.

Proč vlastně sezónu ukončuji ?

Je dobré dát si oraz. Neplatí to pro všechny, a někteří nadšenci plynule z otužování přechází do dálkového plavání, nicméně obecně platí, že pro většinu lidí (včetně mě) je už koncem března zima dlouhá a když se včas přestane, člověk se o to víc těší na zahájení další sezony na podzim.

Takže milí přátelé, otužilci současní i ti, kdo uvažujete, že se přidáte 2.10.2021 kdy zahájíme sezonu 2021-22: Užijte si jaro a léto pokud možno šťastní a zdraví, a těším se na vás u vody.

HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1