Trénujte na 2. ročník Otužileckého duathlonu.

Ačkoliv se to může zdát předčasné, není. Pokud chcete na jaře zaběhnout maraton, také je čas koupit kecky a začít běhat. 30.3.2024 končí sezóna otužování ve Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí, a toto ukončení bude spojeno s druhým otužileckým duathlonem. Tedy závodem, kde se běží a plave.

Loni byla akce mega úspěšná. Proto, aby vše proběhlo stejně nebo ještě lépe jsme se rozhodli pro několik změn.

Zaprvé, poplave se přes celou řeku s plácnutím na opačný břeh, nikoli kolem bóje. S tím je spojena o něco vyšší otužilecká odolnost než tomu bylo v 1. ročníku.

Každý, kdo se bude chtít zúčastnit bude muset zaplavat kvalifikační plavbu přes řeku a zpět, která může být splněna

  1. Po domluvě předem provedena ve FMnebo FnO a bude vystaveno potvrzení o absolvování.
  2. Nebo doložena videem z něhož je zřejmé, že otužilec plave 4 minuty v ledové vodě, s uvedením jména otužilce, místa, data a teploty vody,
  3. Nebo prohlášením náčelníka domovského spolku daného otužilce, pokud se osobně známe.

Pavba bude platná pokud proběhne ve vodě 4 stupně a studenější, trvá aspoň 4 minuty, otužilec je po ní schopen v pohodě přejít do běhu, a proběhne nejpozději 15.3.2024.

Nedávno jsem psal o tom, jak dobré je mít nějaký sportovní cíl a tak se vám jeden zde nabízí. Na to, abyste ledovou řeku zdolali není třeba dokázat to pokaždé, opět příměr s maratonem, trénink na něj také nejsou běhy dlouhé 42 km a člověk ho zaběhne…nicméně víme, že se maraton běží lépe když ho máte za sebou nanačisto, nezávodně. Takže klidně plavte do půl řeky a zpět a jednou za čas se zahoužvěte k náročnějšímu výkonu.

Kvalifikační plavby s vámi rád absolvuji, pokud vám to udělá radost.

Běžecká část dozná také změnu směrem k vyšší atraktivitě pro diváky, celková délka trasy bude ale přibližně stejná.

Poslední v pořadí, nikoliv však významem: Registrace budou pouze předem s uzávěrkou před závodem, nebude možné přihlašovat se na místě, abychom na poslední chvíli nemuseli řešit zda je dotyčná osoba způsobilá účastnit se nebo ne.

Informací o závodu bude průběžně přibývat, teď stačí když si řeknete Ano, zkusím to a zúcastním se.

Pro ilustraci a inspiraci, tady jsou nějaké fotky z 1 ročníku, více jich je na albu na Zoneramě.

https://eu.zonerama.com/zemeck/163152

HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1