Pozvánka na ukončení sezóny a 2. otužilecký Duathlon

30.3.2024 ukončíme po 6 měsících sezónu otužování u Žida ve FM spolu s Otužilci Frýdlant n.O. Součástí akce bude 2. ročník otužileckého Duathlonu, tedy závodu kde se běhá, plave a zase běhá.

Loni proběhly akce Ukončení a Duathlon zvlášť, 14 dní po sobě a napadlo nás, že bude lepší sloučit to do jedné větší události. A taky nás napadlo, že sezónu ukončíme společně – Otužilci FM a FnO. Stejně se víceměně všichni známe tak proč si to neudělat hezké dohromady.

Sejdeme se u Žida tradičně v 9 hodin ráno, potkáme se tam s kamarády, které rádi vídáme celou zimu, poklábosíme, řekneme si jak nás to baví a kolem desáté odstartuje ředitelka závodu Pavla Pavelková …závod, nejprve poběží muži, potom, až skončí, tak ženy. Kapacita závodu je 50 mužů a 50 žen.

Přihlašování bude výhradně předem elektronicky, startovné 100 Kč opět nepokryje ani náklady, natož že by se na tom něco vydělalo, ale proto to neděláme. Medaile bude pro každého, pro vítěze extra krásná medaile a cena, a nejspíš opět dojde i na tombolu…čímž si dovolím poždádat, pokud máte něco zajímavého do tomboly, moc nás to potěší a výherce dvojnásob.

Bude zajištěna přítomnost lékaře, záchranářů, zřejmě TV štáb, fotografové, bude to akce zajímavá sportovně i společensky a poslouží následně i k propagaci otužování zimním plaváním.

Trasa závodu: Celkem 3 kola v délce cca 700 metrů každé, běží se od jezu směrem ke Krmelci, oběhne se ten lesík či co to je…dvakrát, aby se záodníci zahřáli, natěšili na ochlazení ve vodě a také se roztrhá závodní pole, takže nebude ve vodě takový nával jako loni. Do vody se bude smět vlézt i mimo schody, každopádně ale přes “bazének”, a plave se na druhou stranu a zpět. Poté se závodníci převlečou z plavek do aspoň jedné vrstvy oblečení na spodní i horní části těla a běží ještě jedno, poslední kolo.

Takže běh má něco málo přes 2 km, celkem.

Závod je klubový, takže je pro nás z FM, FnO a další, kteří k nám aspoň někdy zavítali a známe se. Finální rozhodnutí o účasti na závodu je na rozhodnutí organizátorů ( Pavelková, Jiřík, Paseka, Zemek.)

Zároveň je třeba splnit kvalifikační předpoklady, a tím je především schopnost bez problému uplavat přes řeku a zpět ve vodě pod 4 stupně.

Sledujte FB, přihlašovat se bude možno koncem února.

Těšíme se na vás, bude to opět velká zábava.

Trasazávodu s komentářem, video.
Trasa běhu Duathlon 2024
HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1