Zahájení 4. otužilecké sezony ve Frýdku≈Místku

Čtvrtou sezónu společného otužování u Žida zahájíme v sobotu 1.10.2022 v 9 hodin.

Společné otužování má hlavní výhodu právě v té společnosti. Nejen začátečníci, ale i pokročilí otužilci mají občas problém s motivací a jít se sám nořit do nějaké tůňky sice možné je, 3 x týdně celou zimu to ale zvládne opravdu málokdo. A jak známo, otužilce z vás neudělá to, že do vody s kamarádem vlezete jednou za dva týdny, uděláte selfíčko a znovu “zas někdy.” Jako v jakémkoli jiném sportu je důležitá pravidelnost a soustavnost. Té se nejlépe docílí ve skupině s dalšími podobně naladěnými jedinci.

Co bude stejné jako každý rok:

  • Scházíme se u vody v sobotu v 9, v pondělí a středu v 16 hodin. Snažíme se sejít na tento čas, nicméně jsme parta a tak pár minut počkáme na ty, kdo měli třeba smůlu na několika semaforech a víme, že jedou. Počítejte s tím, do vody budeme zase chodit najednou.
  • Nováčci jdou do vody poprvé se mnou, a to výhradně v sobotu.
  • Začít se dá kdykoliv, celou zimu (ale v sobotu !)
  • Otužujeme celé tělo, takže i ruce a ideálně i hlavu.
  • Do vody se chodí v plavkách, na hlavě plavecká čepice nebo nic, botky nízké ke kotníkům. Kdo chce do vody v kulichu, ať chodí prosím plavat jindy nebo jinam.
  • Pokud umíte plavat, plavte. Postávání ve vodě je dobré na prochladnutí, plavání je ve vodě nejpřirozenější pohyb. A ano, na fotku se klidně zastavte.
  • Ihned po vylezení z vody se je dobré obléct a co nejdřív dát do pohybu.

Co bude letos jinak:

  • Přibyde, pokud se ujme, společné cvičení po plavání. Dosud byla možnost jít běhat a nebo rozmrzat individuálně. Letos bych rád, protože o cvičení vím docela dost, nabídl těm, kdo běhat nemohou/nechtějí, možnost zahřát se po plavání při společném cvičení. Bude trvat 20 minut, a půjde o 10 serií cviků které se vám budou líbit (dřepy, kliky, výpady, vše v různých variacích a zajímavém tempu.) Takže pro mnohé půjde třeba o první seznámení se silovým cvičením. Když bude nálada a chuť mohli bychom s tím začít někdy v listpadu, až se ustálí běžecká skupina.
  • Ubyde focení. Pro propagační účely máme fotek už asi milion, zná je google i facebook a tak budu fotit jen výjimečné události jako první sníh, hodně sněhu, led, ohromná účast atd, a to především v sobotu. Takže kdo má fotky z akce rád, je vítán s vlastním aparátem/rodinným příslušníkem. Taky bylo pro mě osobně značně náročné dělat fotky a jít pak do vody plavat jako poslední. A nakonec, ne každý to úplně miluje.

Moc se těším na všechny, kteří otužování již považují za součást svého životního stylu, i ty, kdo si to jen chtějí vyzkoušet. Prosím vás o dodržování mých pokynů přímo u vody, je to velká zabava ale musí se to dělat s rozumem.

Jestli máte jakoukoliv otázku, volejte mi, pište, mailujte, stavte se za mnou osobně, cokoliv je vám libo. Kontakty jsou tady na webu. Ota Zemek.

HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1